11.03.2009

Pumpkin  かぼちゃさん



喜音がプリスクールの遠足で取ってきた、かぼちゃ。日本のかぼちゃよりでかいし、ジャックオーランタン(ハロウィンの時のかぼちゃのちょうちん)のためにしか見たことがないから料理に使えるか不明だったけど、ネットで調べてみると、オーブンで焼いてからペーストにしてみたらいいらしい。
ので、さっそくトライ!
焼いた時点ではあまり甘くなかったけど、フープロでガガガガッとピューレにしたらなかなか甘くて美味しい♪


Yukine got a pumpkin from the field trip, Pumpkin patch. We couldn't carve it until Halloween, so I made pumpkin puree instead.
I never use a fresh pumpkin like this kind, so I looked up "how to use pumpkins" on the Internet. I worried how sweet it was, because, In general, big veggies are not quite good taste. In fact, when I roasted the pumpkin, it was not so sweet, but once I mushed it with a food processor, it became sweeter. I don't know why though, it's tasty :-)










これを使ってなにをつくろうかな〜♪♪

What should I make with it...






とりあえず、かぼちゃパン

At first,Pumpkin bread!
Mmmm... Yum Yum :-)

まだまだあります。なににしようかな??
スープ、パイ、マフィンも美味しそう♪

I'm so excited what I make other...Pie, soup,or muffins also sound good!

2 comments:

Anonymous said...

かぼちゃパン、オッパイみたいや…(=∀=)
だんなさん喜んだんちゃう?笑

Kobuta News said...

おっぱいか!!考えなかった。笑
たぶん、形に気づく前に食べられました。