喜音がプリスクールの遠足で取ってきた、かぼちゃ。日本のかぼちゃよりでかいし、ジャックオーランタン(ハロウィンの時のかぼちゃのちょうちん)のためにしか見たことがないから料理に使えるか不明だったけど、ネットで調べてみると、オーブンで焼いてからペーストにしてみたらいいらしい。
ので、さっそくトライ!
焼いた時点ではあまり甘くなかったけど、フープロでガガガガッとピューレにしたらなかなか甘くて美味しい♪
Yukine got a pumpkin from the field trip, Pumpkin patch. We couldn't carve it until Halloween, so I made pumpkin puree instead.
I never use a fresh pumpkin like this kind, so I looked up "how to use pumpkins" on the Internet. I worried how sweet it was, because, In general, big veggies are not quite good taste. In fact, when I roasted the pumpkin, it was not so sweet, but once I mushed it with a food processor, it became sweeter. I don't know why though, it's tasty :-)
これを使ってなにをつくろうかな〜♪♪
What should I make with it...
とりあえず、かぼちゃパン
At first,Pumpkin bread!
Mmmm... Yum Yum :-)
At first,Pumpkin bread!
Mmmm... Yum Yum :-)
2 comments:
かぼちゃパン、オッパイみたいや…(=∀=)
だんなさん喜んだんちゃう?笑
おっぱいか!!考えなかった。笑
たぶん、形に気づく前に食べられました。
Post a Comment